Zobrazit články z rubriky:

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Respondeo pomohlo další rodině. A stačilo přitom docela málo.

Další dobrý příběh z Respondea vypráví paní Jitka (36) z Nymburska. Ukazuje, jak se neúplná rodina s třemi školními dětmi a malým příjmem, může kumulací problémů dostat do stavu beznaděje, a jak může pomoci dobře nastavená služba.

Světový den sociální práce je šancí vyzdvihnout její celospolečenský význam

Tento den je příležitostí k vyzdvižení sociální práce jako plnohodnotné profese a připomenutí jejího přínosu pro celou společnost jak na regionální, tak na národní úrovni. Světový den sociální práce byl vyhlášen Organizací spojených národů před třiceti lety a koná se vždy třetí úterý v březnu. Letos ho slavíme 15. března. Charita ČR připravila se svými zaměstnanci a pro své zaměstnance krátké video s anketou.

Nespravedlivý systém financování sociálních služeb poškozuje celou naši společnost

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Ačkoli se stále více našich spoluobčanů dostává z důvodu stáří, nemoci či kvůli ztrátě zaměstnání, dluhům a rozvodu manželství do tíživé životní situace, nejsou neziskové organizace, které jim z osobních trablů pomáhají, sami řádně zabezpečeny a jejich zaměstnanci žijí často v napětí a nejistotě. Na tento rozpor, zapříčiněný současným dotačním systémem, upozornil 3. března ředitel Charity ČR Lukáš Curylo při setkání s premiérem České republiky Bohuslavem Sobotkou.

Charita spustila registrační databázi nabízené pomoci pro migranty

Uprchlíci z válkou zmítaných zemí míří do Evropy, přicházejí vyčerpaní a doslova s holýma rukama. Mnohým z našich spoluobčanů není jejich osud lhostejný a rádi by ke zlepšení neradostného údělu migrantů něčím přispěli. Charita ČR připravila z popudu České biskupské konference elektronickou databázi, kde mohou lidé nabízet svoji pomoc ve formě ubytování, materiální či dobrovolné výpomoci.

Dětská skupina - Hlídání dětí

Nevzali vám potomka do mateřské školy? Potřebujete hlídání? Nepřehlédněte tuto naši nabídku

Charita ČR odmítá návrh zákona o regulaci prostituce

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR se bude znovu zabývat návrhem zákona o regulaci prostituce, který předkládá Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Tento návrh považujeme za špatný, a proto připomínáme naše nesouhlasné stanovisko, které jsme vydali již v červenci loňského roku. Předkládaný materiál však přes připomínky ze strany Charity ČR a některých dalších neziskových organizací a negativní stanovisko vlády a Petičního výboru nezaznamenal výrazných změn. Naše stanovisko proto považujeme za stále platné.

Členské státy EU musí projevit solidaritu a sdílet zodpovědnost

Spolu s přijetím nové evropské migrační agendy, kterou Evropská komise schválila 13. května 2015, znovuotevřeli evropští členové Caritas Europa otázku solidarity a odpovědnosti mezi členskými státy EU při rozdělování uprchlíků a žadatelů o azyl.

Česká armáda s Charitou společně zakládají Vojenský fond solidarity

Náčelník Generálního štábu AČR armádní generál Petr Pavel jménem příslušníků AČR, Vojenské policie, Vojenské kanceláře prezidenta republiky, Hradní stráže a Vojenského zpravodajství uzavřel dohodu o spolupráci s Charitou ČR, zastoupenou jejím ředitelem Lukášem Curylem.

Charita chystá akci Postní almužna

Postní almužna je duchovní formace, která navazuje na starobylou postní tradici. Lidé, kteří se během postní doby zřeknou některých požitků, můžou částku v hodnotě odřeknutého požitku věnovat na pomoc lidem v nouzi.