Někdy chybí jen málo

Půjčovna kompenzačních pomůcek zřízená Farní charitou Nymburk jako doplňková služba charitní pečovatelské služby nabízí zapůjčení kompenzačních pomůcek pro nemocné, lidi po úrazech, operaci, seniory nebo zdravotně postižené. Služba je otevřená všem osobám trvale žijícím v oblasti působení Farní charity Nymburk, které pro svůj zdravotní stav potřebují některou z podpůrných a kompenzačních pomůcek.

Cíle

Cílem služby je zlepšit podmínky rekonvalescence či domácí léčby, jak pro samotné nemocné, tak pro osoby o ně pečující, a to díky používání vhodných rehabilitačních a kompenzačních pomůcek. Smyslem není nahrazovat zdravotní pojišťovny, ale překlenout dobu do pořízení vlastní kompenzační pomůcky. Pronajatá pomůcka pomůže překonat obtížnou situaci uživatele a bude sloužit dalším, kteří ji budou potřebovat.

Postup pro zájemce o zapůjčení

Výdej a vrácení pomůcky lze dohodnout telefonicky nebo emailem.
Po seznámení s nabídkou půjčovny, podmínkami zapůjčení a výběru vhodné pomůcky je sepsána smlouva o zapůjčení, dojde k předvedení užívání a zaplacení vratné zálohy, úhrada půjčovného probíhá po vrácení pomůcky. Vyzvednutí pomůcky a její dopravu zpět do půjčovny si zajišťuje uživatel sám.

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Ceník kompenzačních pomůcek platný od 1.ledna 2017

Spojení na naše služby:

tel: 735 708 880 a 735 708 882, email: charita.nymburk@centrum.cz

Specifikace pomůcek

Antidekubitní matrace s kompresorem je určena k prevenci a léčbě proleženin pro ležící osoby.

Polohovací lůžko - elektrické lůžko se čtyřdílným polohovacím roštem, hrazdou a spustitelnými postranicemi, lůžko lze zvednou o 40 cm, naklápění pro rehabilitaci, ložná plocha 200 x 90 cm

Invalidní vozík mechanický 3.600 SERVIS
je určen pro vnitřní i venkovní použití.
Chodítko na kolečkách slouží osobám s omezenou možností pohybu, je vybaveno brzdou, sedačkou, stolečkem a drátěným košíkem.
Chodítko bez koleček je vyrobeno z hliníku, proto je velmi lehké. Slouží k nácviku chůze, především v interiéru.
Toaletní židle pevná

Jídelní stolek k lůžku

Nadstavec s madly a poklopem
usnadňuje používání WC, má nastavitelnou výšku a je vhodný pro všechny typy WC.
Židle do sprchy se zádovou opěrkou je výškově nastavitelná a skládací.
Židle do vany se zádovou opěrkou a hygienickým výřezem, přizpůsobí se šířce vany.