Někdy chybí jen málo

Půjčovna kompenzačních pomůcek zřízená Farní charitou Nymburk a nabízí zapůjčení kompenzačních pomůcek pro nemocné, lidi po úrazech, operaci, seniory nebo zdravotně postižené. Služba je otevřená všem osobám, které pro svůj zdravotní stav potřebují některou z podpůrných a kompenzačních pomůcek.

Cíle

Cílem služby je zlepšit podmínky rekonvalescence či domácí léčby, jak pro samotné nemocné, tak pro osoby o ně pečující, a to díky používání vhodných rehabilitačních a kompenzačních pomůcek. Smyslem není nahrazovat zdravotní pojišťovny, ale překlenout dobu do pořízení vlastní kompenzační pomůcky. Pronajatá pomůcka pomůže překonat obtížnou situaci uživatele a bude sloužit dalším, kteří ji budou potřebovat.

Postup pro zájemce o zapůjčení

Výdej a vrácení pomůcky lze dohodnout telefonicky, e-mailem nebo osobně na adrese Tyršova 696, Nymburk.
Po seznámení s nabídkou půjčovny, podmínkami zapůjčení a výběru vhodné pomůcky je sepsána smlouva o zapůjčení, dojde k předvedení užívání a zaplacení vratné zálohy, úhrada půjčovného probíhá po vrácení pomůcky. Vyzvednutí pomůcky a její dopravu zpět do půjčovny si zajišťuje uživatel sám.

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Spojení na naše služby:

tel: 735 708 880 a 735 708 882, email: charita.nymburk@centrum.cz

Specifikace pomůcek

Antidekubitní matrace s kompresorem je určena k prevenci a léčbě proleženin pro ležící osoby.

Polohovací lůžko - elektrické lůžko se čtyřdílným polohovacím roštem, hrazdou a spustitelnými postranicemi, lůžko lze zvednou o 40 cm, naklápění pro rehabilitaci, ložná plocha 200 x 90 cm

Invalidní vozík mechanický 3.600 SERVIS
je určen pro vnitřní i venkovní použití.

Chodítko na kolečkách slouží osobám s omezenou možností pohybu, je vybaveno brzdou, sedačkou, stolečkem a drátěným košíkem.
Chodítko bez koleček je vyrobeno z hliníku, proto je velmi lehké. Slouží k nácviku chůze, především v interiéru.

Toaletní židle pevná

Jídelní stolek k lůžku

Nadstavec s madly a poklopem
usnadňuje používání WC, má nastavitelnou výšku a je vhodný pro všechny typy WC.

Židle do sprchy se zádovou opěrkou je výškově nastavitelná a skládací.

Židle do vany se zádovou opěrkou a hygienickým výřezem, přizpůsobí se šířce vany.